Popperen, popperen en nog eens popperen. Wat een beleving.

Na een reis van 24 uur, 3 vluchten en 1 transit met de veerboot aangekomen op Havelock Island, een paradijs om GT (gaint Trevally) te kunnen vangen was mij verteld. Na aankomst alle hengels uitgepakt en klaar gemaakt voor morgen, onze eerste visdag.

De visserij ging niet vanzelf het was gewoon keihard werken om überhaupt maar een volger te krijgen, op de eerste dag zat het weer niet helemaal mee want er stond veel wind, wat niet ten goede komt voor het popperen. De komende 6 dagen was het weer veel beter en scheen de zon dan ook heftig, met 36 graden en vol in de zon popperen met een popper van 220 gram valt dan ook niet mee. Gemiddeld 6-8 liter water per dag op de visboot was dan ook noodzakelijk.

Waarvoor ik heen ging was me in ieder geval gelukt, een dikke GT vangen, het is niet te geloven hoe sterk deze vissen zijn en de slip van een Stella SW18000 op de proef stellen. Met het popperen viste ik met 60-80 lbs hengels en met een 12 Braid lijn van Daiwa met een trekkracht van 45 en 1 van 55 kilo.

We hebben deze vakantie in een prachtige omgeving mooie vissen gevangen, hieronder een paar op de foto’s.