Welkom op onze website.

De koninklijk goedgekeurde botenvisvereniging ‘T Hontbos is statutair gevestigd te Schoorl en opgericht op 16 januari 1973

De reden om de vereniging op te richten was om ervan verzekerd te zijn dat het mogelijk bleef om onze kleine visbootjes te water te laten en de veiligheid te verhogen.

Onze helling lag aan het begin van de Hondsbossche Zeewering te Camperduin ( gemeente Bergen ) en was de plaats waar wij zee kozen en aanlanden. Door de megasuppletie in 2015 is onze keuze van zee kiezen en aanlanden het strand geworden!

Ons visgebied is erg gevarieerd, van restanten uit het verleden o.a. de “ Oude Rijndijk “ een verdronken zeewering uit de 14e eeuw, tot resten van enige oude dorpen uit die tijd en natuurlijk de “ Pettemmerplaat “ een ondiep keileem gebied “, ongeveer 3 kilometer uit de kust voor Petten, zijn enige goede stekken.

Ook liggen er binnen een redelijke straal een behoorlijk aantal wrakken, met al z’n mogelijkheden. Via deze site proberen wij u een beeld te geven van ons visgebied en al zijn mogelijkheden.

Natuurlijk kunnen wij niet zonder u, dus als u iets te melden heeft over vangsten of technieken het geeft niet wat, stuur dan een mail naar webbeheerder@hontbos.nl

Uw beloning; uw eigen stukje onder naam en een aantal zeer dankbare lezers, wat wilt u nog meer.

Mail onze webbeheerder als u nieuws, vangst berichten of mooie reisverhalen heeft